06-07-2015

Dutch Design Daily

Dutch Design Daily LIVE is a bi-monthly series of live events organized by Pakhuis de Zwijger and Dutch Design Daily, in which a selection is made from the archives of the online platform. Several designers, in the broadest sense of the word, are given the opportunity to tell their stories, show their projects and engage in conversation.

Dutch Design Daily LIVE pop-up is a serie of live events on location organized by Dutch Design Daily in close cooperation with one or more of its partners.

 

16 February 2017 | Dutch Design Daily LIVE #9

Dutch Design Daily LIVE #9
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

For the ninth time Dutch Design Daily organizes in collaboration with Pakhuis de Zwijger a live evening on Dutch design in which a selection is made from the archives of the online platform.

With Circus Family, Dutch Invertuals, Trapped in Suburbia and a column by Jacob de Baan. Moderator Woes van Haaften. This evening will be in Dutch.

Date Thursday, 16 February
Time 20.00 hrs
Location Grote zaal – Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Free entrance – reservation via  www.dezwijger.nl/programma


 

Circus Family
Circus Family s een groep van audiovisuele ontwerpers met een focus op high-end projecten. Ze werken binnen projecten vanuit meerdere disciplines zoals design, film, muziek en interactieve technologie. Circus Family gelooft in het samenvoegen van design en technologie om zo nieuwe gebieden te verkennen en om nieuwe krachtige audiovisuele ervaringen te creëren. Opdrachtgevers bevinden zich veel op het gebied van mode, muziek, sport en luxe. Ze werken o.a. voor merken als Nike en Tommy Hilfiger, en evenementen, waaronder SXSW en de New York Design Week. Daarnaast initiëren ze ook eigen eigen projecten.
More Circus Family > 12.11.2016  / 16.11.2016

Trapped in Suburbia
De ontwerpen van Trapped in Suburbia zijn gericht op de ervaring van het publiek. Daarbij kiezen ze voor het medium dat de meeste impact heeft. Dit dwingt ze niet alleen om interdisciplinair te zijn, maar het prikkelt ook hun talent en kennis op een spannende manier. Trapped in Suburbia streeft ernaar om open-minded te blijven, blijven experimenten en blijven spelen. Ze zoeken niet alleen de interactie met hun klanten en het publiek maar ze zoeken ook naar interactie met andere creatieven. Zo organiseren ze inspirerende creatieve festivals, lezingen en tentoonstellingen en zijn ze ook eigenaar van de art galerie Ship of Fools, waar werk van andere creatieven getoond wordt.
More Trapped in Suburbia >  29.09.2015  / 15.03.2016  / 17.11.2016

Dutch Invertuals | Wendy Plomp
Wendy Plomp is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals. Dutch Invertuals is een collectief van individuele ontwerpers die de grenzen van hun professie verleggen. Hun achtergronden mogen verschillen, de ontwerpers hebben één ding gemeen: het experiment staat centraal in hun ontwerpen. Gedurende een aantal jaren heeft Dutch Invertuals vooruitstrevende, gewaagde ontwerpen geïntroduceerd. Zij presenteerden zich in Milaan (Salone del Mobile) en Eindhoven (Dutch Design Week) op een gedurfde, poëtische en soms confronterende manier. Inmiddels is Dutch Invertuals uitgegroeid tot een bekende hotspot op deze internationale design events.
More Dutch Invertuals > 09.12.2014  / 08.07.2015  /  23.11.2016

Studio Tast
Studio Tast is een ontwerpbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie. Hun passie ligt bij het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen. Hierbij staan denken én doen centraal en komt online met offline leren samen. Deze producten maken het mogelijk om iedereen op zijn/haar eigen leerstijl en niveau te stimuleren. Doel is om mensen, jong en oud, met plezier, gemotiveerd en actief te laten leren. Studio Tast werkt vanuit een design thinking filosofie en een embodied learning methode. Daarnaast passen ze vernieuwende technologieën en design toe om de leerervaringen tot leven te brengen.
More Studio Tast > 20.11.2016

Jacob de Baan | Column
Jacob de Baan is ontwerper, met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen van producten en visuele communicatie voor bedrijven en instellingen, zoals het Van Gogh Museum, Pols Potten, DARK en HEINEN Delfts Blauw. Hij heeft een track record als art director en projectleider bij de ontwikkeling van processen van de nieuwe corporate identiteit.
More Jacob de Baan > 17.03.2015