19-05-2015
Dutch Design Daily LIVE

Dutch Design Daily

1 / 16

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By
Dutch Design Daily & Pakhuis de Zwijger www.pakhuisdezwijger.nl

Dutch Design Daily LIVE #02

By 19-05-2015

Dutch Design Daily LIVE is a collaboration between Dutch Design Daily and Pakhuis de Zwijger.

May 19, 2015 | Pakhuis de Zwijger

Speakers Tejo Remy & René Veenhuizen, Roland Pieter Smit, Diana Krabbendam, Bas Timmer & Alexander de Groot and Ted Noten.
Moderator Woes van Haaften.

Tejo Remy en René Veenhuizen
Tejo Remy en René Veenhuizen exposeren een aantal van hun creaties tot 24 mei 2015 in het Noord-Spaanse Burgos. De creaties, gemaakt van gebruikte objecten en materialen, houden het midden tussen kunst en industrieel design. Van weggegooid materiaal zijn nieuwe, originele creaties gemaakt waarin vorm en functie een ondeelbaar geheel zijn. Het nodigt uit tot reflectie op onze huidige levensstijl en consumptiewijze.
More Tejo Remy en René > 01.04.2015

Roland Pieter Smit | Wolwaeren
Wol is voor de Texelse boeren momenteel een waardeloos bijproduct. Een schaap scheren kost meer dan de wol oplevert. Het project Wolwaeren van ontwerper Roland Pieter Smit geeft weer waarde aan de wol en voorziet in een eerlijke vergoeding voor de boeren. Wolwaeren brengt de eeuwenoude woldekencultuur terug in Nederland en streeft ernaar de verwerking lokaal te realiseren, zo dicht mogelijk bij de bron. De dekens van Wolwaeren worden op Texel op speciaal ontwikkelde houten weeframen gemaakt door mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.
More Roland Pieter Smit >  18.03.2015

Diana Krabbedam | The Beach
Verbinden, delen, ontwerpen, maken. Vormgeven aan sociale en duurzame innovatie (sustainist design noemen wij het) is een nieuw speelveld voor ontwerpers. Daarin draait het vooral om relaties – betekenisvolle verbindingen – van mensen met hun omgeving, met elkaar.

Bas Timmer & Alexander de Groot | De Sheltersuit
Modeontwerper Bas Timmer en Alexander de Groot komen deze winter samen met vrienden en sponsoren op voor de daklozen in Nederland. Bas Timmer ontwierp een jas, de Sheltersuit, waarvan er deze winter honderd landelijk verdeeld werden onder mensen die noodgedwongen op straat slapen.
More Bas Timmer15.01.2015

Ted Noten
Sieraden ontwerper Ted Noten (1956) is bekend om zijn brutale sieraden. Zijn ze draagbaar? Niet noodzakelijk. Zijn ze provocerend? Absoluut. Noten: Ik maak sieraden die enige tijd kosten om aan te wennen. Ik communiceer door mijn sieraden en objecten. Ik geef commentaar op sieraden als een fenomeen, op de industrie of, zoals elke kunstenaar, op de mensheid.
More Ted Noten > 19.05.2015

Woes van Haaften | moderator
Woes is cultureel initiator en art director van het nieuwe initiatief  New Window. Hij nodigt kunstenaars en ontwerpers uit om nieuw werk te maken. Voordat het werk op de site wordt verkocht, wordt de gehele totstandkoming ervan gedeeld met het publiek.