07-04-2016
Dutch Design Daily LIVE

Dutch Design Daily

1 / 20

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By

By
Dutch Design Daily & Pakhuis de Zwijger www.pakhuisdezwijger.nl

Dutch Design Daily LIVE #06

By 07-04-2016

Dutch Design Daily LIVE is a collaboration between Dutch Design Daily and Pakhuis de Zwijger.

7 April, 2016 | Fashion perspective
Theme evening about fashion. Speakers Karin Vlug, Lisa Konno, Martijn van Strien, Lilian Driessen and Collectief Das Leben am Haverkamp. Moderator Woes van Haaften.

Karin Vlug
Karin Vlug studeerde Fashion Design aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, in Arnhem. Ze won met haar collectie – 90º – de Frans Molenaar Couture Award 2015. Op dit moment werkt Karin samen met Industrieel ontwerper Laura Duncker (AMFI) aan het onderzoeksproject “Smart Fashion Production”. Dit is een onderzoek naar nieuwe productiemogelijkheden die verder gaan dan de traditionele methoden zoals patroon maken en naaien en waarbij geen restmateriaal wordt achtergelaten of uitgebreid handwerk aan te pas komt.
More Karin Vlug > 07.04.2016

Lisa Konno
Lisa Konno is in 2014 afgestudeerd aan de afdeling Fashion Design van Artez in Arnhem. Ze zoekt naar innovatieve manieren voor haar ontwerpen waarbij materiaal inkoop, productie en verkoop als uitgangspunt dienen. In januari 2015 maakte Lisa Konno haar Amsterdam Fashion Week debuut met haar collectie ‘For the workers’. Deze collectie was een ‘anti-sweatshop statement’, om bewust zijn te creëren over de werkomstandigheden in de mode-industrie en om ideeën aan te dragen over hoe de mode op een meer sociale, ecologisch en duurzame manier kan worden geproduceerd.
More Lisa Konno > 10.04.2016

Martijn van Strien – Open Source Fashion Manifesto
Martijn van Strien is o.a. bekend van het project Post-Couture Collective, een alternatief voor het huidige modesysteem. Post-Couture Collective is een open source project dat de eerste maker community voor kledingstukken heeft voortgebracht. Het geeft consumenten de mogelijkheid om hun eigen kleding te produceren door de invoering van een lijn van draagbare kleding speciaal ontworpen voor de productie van lasersnijmachines en 3D-printers. Hij komt bij ons vertellen over zijn ‘Open Source Fashion Manifesto’ dat hij samen met Vera de Pont schreef voor het tijdelijke modemuseum van Het Nieuwe Instituut.
More Martijn van Strien > 16.11.2014 / 02.03.2016

Lilian Driessen | Column
Designer Lilian Driessen is al jaren lang te vinden in de Nederlandse Fashion industrie. Zij werkte met onder andere DIESEL en VICTOR&ROLF, waar zij de rol Head of the design team vervulde, als freelance designer en interieur designer en voor haar eigen merk Marie Lux. Daarnaast geeft zij les aan de Artez Academy in Arnhem en begeleid zij daar de graduation collections. Tijdens het programma zal Lilian Driessen een column verzorgen.

Das Leben am Haverkamp
Het collectief Das Leben am Haverkamp wordt gevormd door vier jonge modeontwerpers – Anouk van Klaveren, Christa van der Meer, Dewi Bekker en Gino Anthonisse. Alle leden hebben hun eigen label dat ze gezamenlijk presenteren. Hun onconventionele benadering van design en mode zet aan tot nadenken. Het ongepolijste werk intrigeert en provoceerd de kijker. Zo ontstaat er een nieuwe context voor hun eigenzinnige manier van werken en denken.
More Das Leben am Haverkamp > 06.04.2016