Compleet overzicht

Dutch Design Daily

1 / 6

By

By

By

By

By

By
Space Encounters www.space-encounters.eu

Joolz headquarters

By 12-11-2017

In 2015 won Space Encounters de pitch voor een transformatie van een voormalige machinefabriek van 1600m2 in Amsterdam-Noord naar een nieuw kantoor voor Joolz. Het snelgroeiende bedrijf ontwerpt en produceert kinderwagens waarbij verantwoord ondernemen hoog op de agenda staat. Door duurzaamheid te combineren met positief design, is het gebouw getransformeerd van een oude generieke hal naar een levendige en inspirerende open werkplek.

De gescheiden delen in het pand zijn open gebroken, waardoor een grote ruimte is ontstaan en de oude fabriekshal nu zichtbaar is vanaf de straat. De nieuwe beglazing van de façade is onder een hoek geplaatst om de transparantie op de begane grond te verhogen en de eentonigheid van het oude gebouw te doorbreken.

De grootste interventie was het creëren van de drie weelderige interne tuinen gevuld met bomen, planten, vogels en vissen. Deze zijn geplaatst onder de bestaande daklichten in de fabriekshal, en versterken daarmee het karakter van het oude gebouw. Op een zonnige dag produceren de planten zo veel zuurstof dat de luchtverversings-installaties niet aan hoeven om toch een gezond binnenklimaat te leveren. Door de transformatie is een plek ontstaan die creativiteit stimuleert en de werknemers de mogelijkheid biedt in een groene omgeving te werken, vergaderen, eten en sporten.

Foto’s: Space Encounters, Jordi Huisman, Charlotte Odijk