Dutch Design Daily LIVE #09

Dutch Design Daily

DDD activity | Event

February 16, 2017 | Dutch Design Daily LIVE #09
For the ninth time Dutch Design Daily organized in collaboration with Pakhuis de Zwijger a live evening on Dutch design in which a selection was made from the archives of Dutch Design Daily. With Circus Family, Dutch Invertuals, Trapped in Suburbia and a column by Jacob de Baan. Moderator Woes van Haaften.

Circus Family
Circus Family s een groep van audiovisuele ontwerpers met een focus op high-end projecten. Ze werken binnen projecten vanuit meerdere disciplines zoals design, film, muziek en interactieve technologie. Circus Family gelooft in het samenvoegen van design en technologie om zo nieuwe gebieden te verkennen en om nieuwe krachtige audiovisuele ervaringen te creëren. Opdrachtgevers bevinden zich veel op het gebied van mode, muziek, sport en luxe. Ze werken o.a. voor merken als Nike en Tommy Hilfiger, en evenementen, waaronder SXSW en de New York Design Week. Daarnaast initiëren ze ook eigen eigen projecten.

Studio Tast

Studio Tast is een ontwerpbureau gespecialiseerd in onderwijsinnovatie. Hun passie ligt bij het ontwerpen van vernieuwende en eigentijdse (les)materialen, platformen en leermiddelen. Hierbij staan denken én doen centraal en komt online met offline leren samen. Deze producten maken het mogelijk om iedereen op zijn/haar eigen leerstijl en niveau te stimuleren. Doel is om mensen, jong en oud, met plezier, gemotiveerd en actief te laten leren. Studio Tast werkt vanuit een design thinking filosofie en een embodied learning methode. Daarnaast passen ze vernieuwende technologieën en design toe om de leerervaringen tot leven te brengen.

Dutch Invertuals
Wendy Plomp is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals. Dutch Invertuals is een collectief van individuele ontwerpers die de grenzen van hun professie verleggen. Hun achtergronden mogen verschillen, de ontwerpers hebben één ding gemeen: het experiment staat centraal in hun ontwerpen. Gedurende een aantal jaren heeft Dutch Invertuals vooruitstrevende, gewaagde ontwerpen geïntroduceerd. Zij presenteerden zich in Milaan (Salone del Mobile) en Eindhoven (Dutch Design Week) op een gedurfde, poëtische en soms confronterende manier. Inmiddels is Dutch Invertuals uitgegroeid tot een bekende hotspot op deze internationale design events.

Jacob de Baan | Column
Jacob de Baan is ontwerper, met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen van producten en visuele communicatie voor bedrijven en instellingen, zoals het Van Gogh Museum, Pols Potten, DARK en HEINEN Delfts Blauw. Hij heeft een track record als art director en projectleider bij de ontwikkeling van processen van de nieuwe corporate identiteit.

Trapped in Suburbia
De ontwerpen van Trapped in Suburbia zijn gericht op de ervaring van het publiek. Daarbij kiezen ze voor het medium dat de meeste impact heeft. Dit dwingt ze niet alleen om interdisciplinair te zijn, maar het prikkelt ook hun talent en kennis op een spannende manier. Trapped in Suburbia streeft ernaar om open-minded te blijven, blijven experimenten en blijven spelen. Ze zoeken niet alleen de interactie met hun klanten en het publiek maar ze zoeken ook naar interactie met andere creatieven. Zo organiseren ze inspirerende creatieve festivals, lezingen en tentoonstellingen en zijn ze ook eigenaar van de art galerie Ship of Fools, waar werk van andere creatieven getoond wordt.

Dutch Design Daily LIVE is a collaboration between Dutch Design Daily and Pakhuis de Zwijger.

Photos: Sjoerd Alders

More Dutch Design Daily

DDD activity

Dutch Design Daily celebrates tenth anniversary with new website

Dutch Design Daily

06.06.2024
Heritage

In memoriam Frederike Huygen

Dutch Design Daily

10.07.2023
DDD activity

Hidden Gems Bicycle Tours 2019

Dutch Design Daily

19.09.2019
See all 130 stories of Dutch Design Daily