New Head Office Big Green Egg Europe

Team Paul de Vroom + Sputnik

Architecture

For the high-end office building of Big Green Egg Europe, Team Paul de Vroom + Sputnik has created an all-encompassing total design in which the architectural, interior and furniture design fit seamlessly together and reinforce each other. The building has a robust exterior and a light and attractive interior organized around the central patio. Its floor level is halfway the ground floor and the first floor. This allows all the representative spaces on the ground floor and the office spaces on the first floor a direct relation to the self-created outdoors. A full-grown tree marks the middle of the patio and provides comfortable lively shade from the sunlight all through the building.

In the interior, the design and layout of each room is tailored to the specific use. The high-quality materials and finishes underline the quality level and the appearanceof the Big Green Egg brand. Examples of this are the flagstone floor that runs from the main entrance over the staircase and the lounge into the patio and the floor of travertine stone that combines the garden room, the terrace and the outdoor kitchen into one continuous space.

The building is sustainable in the broadest sense. It generates its own electrical power supply, heat and cold and it contributes green roofs to the environment. Due to its timeless design, flexible plan and application of honest materials, the building has a durable aesthetic. By its timeless design, flexible plan and application of honest materials, the building will have a long lifespan and will gain even more character while aging.

Photos: Ossip van Duivenbode

More Team Paul de Vroom + Sputnik

See all 2 stories of Team Paul de Vroom + Sputnik