The Hague Central Station

Benthem Crouwel Architects

Architecture

The Hague Central Station is upgraded into a modern multi-modal terminal, an integrated hub where all of the city’s public transport modes converge.

Clarity of organization, transparency and four-sidedness were the guiding principles in the design of the new railway station by architect Pieter van Rooij (Benthem Crouwel Architects). Transparency was achieved by means of four glass facades and a roof of glass and steel. The trains, trams and buses can all be observed at a glance from the concourse, which also provides space for shops and other facilities.

Some 120 metres long, 96 metres wide and 22 metres high, the terminal building can be entered from four sides: Koningin Julianaplein, Rijnstraat, Anna van Buerenplein and the bus platform above. The terminal is the throbbing heart of the new centre of The Hague.

www.denhaagnieuwcentraal.nl

More Benthem Crouwel Architects > 10.01.2015  / 12.09.2015  /  04.01.2016

Photos: Jannes Linders

More Benthem Crouwel Architects

Architecture

Noord/Zuidlijn

Benthem Crouwel Architects

07.05.2019
Architecture

AM4 – Temple of the 21st Century

Benthem Crouwel Architects

16.11.2017
Architecture

Utrecht Central Station

Benthem Crouwel Architects

25.12.2016
See all 9 stories of Benthem Crouwel Architects